Tervislik magustoit

10:19
Kevad on täies hoos käimas. Üha enam tahaks vitamiinirikkaid toite ja kergemat enesetunnet. Liina jagab ühe imelihtsa ja tervisliku magustoidu ideed.

See postitus tuleb eriti kiire ja lihtne. Soovitan seda magustoitu ise tarbida, pakkuda sõpradele ja teistele külalistele, asendades sellega mõnikord koogitükki vms.

Tegemist on minu isikliku lemmikuga, mille kõik komponendid leiad siit fotolt:
 Jah, Kreeka jogurt, mesi, kaneel ja granaatõuna seemned.
Granaatõuna peetakse vaat, et imeks. Miks?

Granaatõuna mahla polüfenoolid mõjuvad efektiivselt järgmiste hädade puhul:
- rakkude vananemine
- kroonilised põletikulised protsessid
- vähkkasvajad, eriti eesnäärme vähk, rinnavähk ja leukeemia
- ateroskleroos ja südame-veresoonkonna  haigused

Granaatõunamahlas sisaldub tunduvalt rohkem antioksüdatiivseid kaitseaineid kui punases veinis, rohelises tees, jõhvikates, mustikates, noni- ja apelsinimahlas.
Paljud prekliinilised ja kliinilised uuringud on näidanud, et granaatõuna mahla saab kasutada südame-veresoonkonna haigusi ennetava ja isegi takistava vahendina (allikas: teraapia.com)

jnejnejne. Teisisõnu, neid tasub süüa. Lisaks sellele on nad imeliselt mahlased, krõmpsuvad ja ... lihtsalt ühed minu isiklikest lemmikutest :)

Ning kaneel: hoiab südame korras, hoiab veresuhkru stabiilsena, kaitseb diabeedi eest jnejnejne. Soovitan huvi korral googeldada. 

Magustoidust: Üheks portsioniks sega kokku ca pool sellest Kreeka jogurtist, ca 1 tl kaneeli, ca 1 tl mett (vastavalt, kui magusat maitset eelistad) ning nii palju granaatõuna seemneid, kui topsi mahub :) Nii lihtne see ongi! Ja kes ei kannata mingil põhjusel mett, võib selle asendada vahtrasiirupiga vms magusa ainega (mitte suhkur!).

Tulemus:

Sinu külalised saavad mõnusa maitseelamuse osaliseks ning on tänulikud selle tervistava ampsu eest! Ning mulle meeldib serveerida magustoite purkidest. Taaskasutus au sisse :)

Nii palju päikest, kui südamesse mahub!
Liina :)

Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.