Sugupuu emale ja emaga

09:05
Kai jagab ideed, mis ühtlasi nii hea kingitus emadepäeva puhul kui ka mõnus ajaveetmisvõimalus ema või vanaema või isegi vanavanaemaga :)


Mina olen selle aasta emadepäeval Eestist ära ning seetõttu ei saa oma ema ja vanaemaga õigel päeval aega veeta. Luban muidugi, et teen selle tasa esimesel võimalusel. Üldiselt on just koosveedetud aeg parim kink kellele tahes, kuid usun, et emad oskavad sellest veel kõige rohkem rõõmu tunda.

Sestap jagan teiega ideed, mida saab ette valmistada, kinkida ja seejärel koos täiendada - selleks on sugupuu!


Sugupuu tegemiseks võib vedada lihtsalt jooni paberil ühe nime juurest teise juurde, võib lisada sünnikuupäevi ja juba lahkunud inimeste puhul ka surmakuupäevasid. Pisut aeganõudvam variant on lisada ka fotosid ja teha näiteks A3 poster. Võib teha vaid kahe-kolme põlvkonna puu, kuid võib ette võtta ka suurema projekti. Soovitan viimast, sest just nii tekib hea võimalus täitmata lünki minna küsima emalt või vanaemalt või mõlemalt ja neid siis koos täita. Juurde käivad loomulikult lood sellest, kes kellega abiellus, kelle lapsed elavad kus ja mis tööd keegi teeb. Ehk õnnestub kuulata emade-vanaemade nooruspõlvekrutskeid ja lugusid neist sugulastest, keda keegi tunnistada ei taha. Võib-olla satute jälile mõnele salajasele perekonnaretseptile või leiate põlvkondi tagasi maale suure vahtrapuu alla peidetud aardelaeka. Olgu, viimane võib olla vähetõenäoline, kuid koosveedetud aeg on kindlasti sama tore kui vahtrapuu alt aarde leidmine :)

Jagan mõningaid ideid, kuidas loominguliselt asjale läheneda. 

Need, kes hästi joonistada  oskavad, võivad proovida midagi sellist:

Allikas: Karuski


Allikas: Giants&Pilgrims


Kes on parem kirjutamises, võib proovida midagi sellist:

Allikas: Etsy

Võib kasutada värvilisi pabereid või tekstiile ja fotosid:

Allikas: BabyGismo


Võimalus on ka teha 3D-sugupuu:

Allikas: eHow
Mõnusat meisterdamist ja toredat emadepäeva! 

Kai







Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.