Frozeni teemaline sädelev soolatainas

08:00
Seekord õnnestus Helenal meelitada meie blogisse külalispostitust tegema Mutukamoosi blogipidaja ehk Eveli, kes jagab rohkelt inspiratsiooni väikestele ja nende vanematele. Uuri lähemalt, kuidas on võimalik Eveli õpetuse järgi sädelevat soolatainast teha :)

Allikas: Mutukamoos
Frozeni multikas inspireerib ilmselt paljude väikeste tüdrukute mänge. Ja milline pisipiiga ütleks ära sädeluspulbriga mässamisest? Meie kodus selliseid igatahes ei ole ja kõik, mis sädeleb, on suurim hitt üldse. Nii ka see sädelev kodutehtud soolatainas-voolimismass.

Taigna tegemisel võid lapsed juba algusest peale appi võtta, sest koostisainete segamine on pea igale omal jalal tatsuvale lapsele põnev tegevus. Kui sa siiski pelgad suurt segadust, võid taigna laste uneajal valmis teha. Mina tegin taigent 4-aastase tütrega, kes on juba vana tegija ja suurt segadust ei korralda (küll aga oleks sellega hakkama saanud 2-aastane noorem tütar, keda tol hetkel kodus ei olnud).

Allikas: Mutukamoos

Koostisained:

2 tassi jahu (arvesta ka seda, et võibolla läheb veel vaja, st ära kotipõhja välja kalla)
0,5 tassi peensoola
2 sl õli
1,5 tassi keevat vett
Tunde järgi sinist toiduvärvi
Tunde järgi sädeluspulbrit (me kasutasime sinist ja punast)

Sega kokku jahu, sool ja õli. Lisa keeva vee hulka toiduvärv ja sega ka see taigna hulka.

Allikas: Mutukamoos
Sõtku tainas korralikult läbi (jah, on veidi kuum, aga jahtub päris ruttu). Kui tainas kipub sõrmede külge kinni jääma, lisa jahu. Sõtku veel.

Allikas: Mutukamoos
Tee taignakogus pooleks ja lisa ühele poolele veel sinist toiduvärvi. Et käed värviseks ei läheks, pane tainas kilekotti ja sõtku läbi kilekoti (tugevam kile on parem kui pildil olev puuviljakile). Nüüd on tulemuseks kahe erineva tooniga sinised taignapallid.

Allikas: Mutukamoos
Lisa taignapalli keskele sädeluspulbrit ja asu sõtkuma kuni pulber on ühtlaselt taignasse jaotunud. Lisa pulbrit kuni oled saavutanud soovitud tulemuse. Ühel pallil kasutasime punast ja teisel sinist pulbrit. See on etapp, kus võiks kindlasti juba lapsi kaasata, sest sõtkumine on hea käelihaste treening ja suur segaduseoht on möödas. Ja sellest etapist alates ma enam ei soovita kasutada alusena silikoonmatti nagu on meie piltidel, sest see jonnakas pulber ei soovi hiljem sealt vabatahtlikult lahkuda.

Nüüd ongi taigen valmis ja võite asuda mängima. Aksessuaarideks sobivad häsi „mäekristallid“ (otsi Home4You’st), klaaskuulikesed ja pärlid. Tasub piiluda ka oma nööbikasti, ehk on seal sobivas toonis vidinaid. Meil tuli mängu ka pisike taskupeegel ja sädelevad šenilltraadid (otsi käsitööpoodidest või Koduekstra sarnastest kohtadest).

Kuidas meie mäng kulges ja mida kõike me taignaga tegime, saad edasi lugeda Mutukamoosi blogist >>

Allikas: Mutukamoos
PS - vaata ka meie blogi varasemat postitust voolimissavist :)

Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.