Vürtsikiluga võileivatort

10:27
Eliise jagab nüüd ühe võileivatordi retsepti. Kui jõuluajal sööme küpsiste asemel pigem piparkooke ning grillvorstide asemel verivorste, siis miks mitte pakkuda oma menüüs nüüd vürtsikiludega tehtud võileivatorti. Mina proovisin ise järele.

Retsepti idee sain NAMI-NAMI leheküljelt, aga kuna mulle meeldib retsepte alati natuke ümber teha, siis minu versioon retseptist on järgmine:
2 pätsi musta leiba (kasutasin Fazeri kandilist musta leiba)
500g hapukoort (20%-list)
8 keedetud muna
250g võid (82%-list)
3spl majoneesi
200g vürtsikilu fileed
porrulauku
kirss-tomateid

Alustasin sellest, et lisasin keedetud munad toasooja (sulanud) või sisse koos majoneesi, pisukese soola ja pipraga (maitse järgi) ning purustasin  saumikseriga ühtlaseks massiks.
Seejärel laotasin küpsetuspaberiga kaetud plaadile musta leiva ja katsin selle õhukese kihi hapukoorega. Seejärel lisasin tükeldatud vürtsikilu filee ja õhukeste viiludena porrulaugu ning kõige peale mõnusa kihi munavõi segu.


Seejärel määrisin järgmise kihi leivaviilud altpoolt hapukoorega kokku ja panin teiseks kihiks tordi peale. Seejärel katsin hapukoorega ka leiva teise poole ning lisasin peale jällegi tükeldatud vürtsikilu, porrulaugu ja munavõi segu. Kaunistamiseks kasutasin sedasama munavõid (tordipritsi abil saab ilusaid mustreid), hapukoort, porrulauku ja kirss-tomateid. Minu tort tuli jõuluvärvides ja loodan, et ka maitsev. Juba täna õhtul saan seda oma külalistele pakkuda.


Kinkige vahelduseks ka maitseelamusi, sest armastus käib ikka kõhu kaudu.

Eliise


Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.