Soojenduskott ja stressipall

09:30
Eliise soovitab meisterdada soojenduskoti, sest päris soojust iseendale või sõbrale kinkida on praegusel ajal eriti sobilik! Idee leidsin Pinterestist.
Allikas: Pinterest

Õues on juba pikka aega olnud külm ja kõle. Tormituuled mühisevad akna taga ja päike näitab end vaid paaril korral nädalas. Minul on sellise ilma tõttu pidevalt külm naha vahel ja seetõttu mässingi ennast väga tihti kohmaka teki sisse. Internetist aga leidsin huvitava lahenduse, kuidas külmatunnet eemale peletada. Muuhulgas toimib see hästi ka stressipallina, sest soojenduskoti sees olevaid riisiterakesi on mõnus sõrmede vahel mudida. Lisaks kõigele eelnevale aitab soe väga paljude valude vastu, nt kõhu- või seljavalu vastu. Seetõttu jagangi nüüd juhiseid, kuidas multifunktsionaalne soojenduskott ise valmis teha.

Selleks on vaja puuvillast kangast, niiti, riisi (või muid teravilju) ja õmblusmasinat (kuid saab ka käsitsi õmmeldes). Lisanditena võib kotikese sisse pista kuivatatud taimi või aroomiõli meeldiva lõhna saamiseks.

Niisiis tuleb lõigata endale meelepärases suuruses kangatükid ja need kokku õmmelda nii, et väike ava riisiga täitmiseks jääb vabaks. Koti sisse tasub pisut ruumi jätta, et riis saaks seal vabalt liikuda. Koti võib ka sektsioonide kaupa riisiga täita ja lõpuks siis täielikult kinni õmmelda. Kellel soovi, siis võib riisi hulka lisada ka lõhnavaid kuivatatud taimi või aroomiõli. Kuivatatud taimede kasutamise puhul tuleb ettevaatlik olla, sest need võivad mikrolaineahjus suitsu tekitada või koguuni põlema minna. Samuti ei tohiks riis koti sees otseselt märjaks saada, sest siis võib see mõne aja pärast ebameeldivalt lõhnama hakata.
Allikas: ALICE & LOIS
Kasutusjuhend: aseta riisiga täidetud soojenduskott 1-3 minutiks mikrolaineahju. Aseta mikrolaineahjus koti kõrvale ka kausike vett, sest kuuma veeauru tulemusena püsib soojenduskott kauem soe ja riis ei kõrbe ära. Aseta soe kott valutavale või külmetavale kohale või mudi niisama sõrmede vahel. Mõnus!

Eliise

Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.