Eriline jõulune pärg

08:00
Liina sattus sõbrannale külla minnes vaimustusse eriti kaunist välisukse kaunistusest. Seda ei saa teiega jagamata jätta :)

Sõbrannale külla sammudes märkasin uksel midagi täiesti teistsugust. Kohe oli aru saada, et siin on usina perenaise töö taga :) Lähemalt rääkides tuli välja, et inspiratsiooni oli sõbranna saanud meie jõulukingituste lehelt sellest postitusest:) Sellist projekti ei saa jagamata jätta! Palusin oma sõbrannal Piretil oma meisterdusest lähemalt rääkida:

Külalispostitaja Piret Pärn:


Sel aasta tekkis idee panna uksele pärg. Kunas ma ei tahtnud panna „klassikalist“ kuuseokstest varianti, siis hoidsin silmad lahti heade ideede osas. Nägin kaubanduses jõulutulekesi, mis olid justkui kootud pallikesed. Seejärel tuli mul meelde, et olin selles lahedas blogis näinud lõngakeradest pärga ja otsustasin selle tulekestega kombineerides valmis teha. Kui ühelt poolt pärja valmistamine ei ole keeruline, siis pisut nokitsemise aega võttis ta sellegipoolest.
Vajalikud vahendid:
Traat, lõiketangid, penoplastist pallid, lõng, niit-nõel või liimipüstol, valgusega tulekesed.
Valmistamine:
Et lõnga liiga palju ei kuluks ja et pallikesed ühesuurused tuleksid, sai ostetud kahes suuruses penoplasti palle – selliseid nagu pildil. Mina leidsin nad Lõunakeskuse kästiööpoest.

Lõnga osas loomulikult piiranguid pole – omavahel tonaalselt sobiv, erinevatest käsitööprojektidest üle jäänud lõng või spetsiaalselt ostetud – kõik sobib.

Seejärel keerutasin lõnga penoplastist pallikeste ümber. Kui penoplasti osa oli kõik kaetud, lõikasin lõnga iga palli juurde varuga.
Raami jaoks juhtus kodus olevat suhteliselt pehmet traati, sellist nagu pildil:

Et ta pisut tugevam jääks, panin traati kolmekordselt. Raam ei pea olema täiesti paindumatu, sest lõngakerad omavahel hoiavad seda hiljem ise ka stabiilsena.
Seejärel hakkasin ükshaaval pallikesi traadist raami külge kinnitama. Siin kasutasin ära seda lõnga varu, mis iga palli juures oli jäänud ja kerisin ta palli ja raami ümber.  Lisasin ka samast traadist tehtud hargi traadi ümbert palli sisse, et pall stabiilsemalt raami küljes püsiks.


Ühendasin nii palju pallikesi, et kogu raam oleks kaetud. Seejärel valisin mina keerulisema variandi ja õmblesin pallikesed külgede pealt omavahel kokku. Võtab küll rohkem aega, aga nii jääb mulle variant, et saan lõnga hiljem maha kerida ja kasutada järgmises projektis. Lihtsam ja kiirem variant on pallid omavahel ühendada liimipüstoli abil.
Kõige peale panin väiksemaid pallikesi ning kõige lõpuks kerisin ümber ka tulekesed. 

Lõpptulemus valges:
Lõpptulemus pimedas:
Liina:
"Sel aastal teen jõulukingid ise" meeskond tänab Piretit külalispostituse eest ja mainib, et meile võib alati teada anda, kui keegi tahaks ka enda toredat meisterdamise õpetust jagada :)

Lisainspiratsiooni:
Allikas: topdreamer
Allikas: countyliving
Allikas: makethebestofliving
Allikas: sportsdailyheadlines
Allikas: hgtv
Allikas: diynetwork
Allikas: allthingsheartandhome
Head kujutlusvõimet!
Liina & Piret :)

1 kommentaar:

Toetab Blogger.